Montaj termopan SALAMANDER

Ce înseamnă un montaj corect?

Pentru a realiza un montaj corect al tâmplăriei termopan din PVC sau aluminiu, este necesar să se respecte anumite etape importante. Începând cu realizarea unor măsurătorile precise, selecția materialelor și a sculelor adecvate pentru montaj, pregătirea zonei de montaj, etanșarea adecvată a ramelor, aplicarea de spumă poliuretanică pentru izolarea termică și a foliilor de etanșare și realizarea finisajelor necesare pentru o instalare frumoasă și funcțională.

Doar în acest fel se poate asigura un montaj de calitate și durabil, care să asigure etanșeitatea la aer și vapori, izolarea adecvată a ferestrelor și a ușilor termopan și protejarea spumei de montaj.

Pentru a obține un montaj corect, este esențial ca lucrarea să fie efectuată de personal calificat și instruit. Un montaj corect asigură un confort termic și acustic adecvat pentru locuința ta.

Image

De ce este important un montaj corect al tâmplăriei?

Doar prin realizarea unui montaj corect al tâmplăriei se pot asigura performanțele maxime ale ferestrelor și ușilor, precum și o eficiență energetică și fonică excelente.

Utilizarea unei spume de montaj tradiționale, fără etanșarea adecvată la aer și vapori cu ajutorul foliilor, atât la exterior, cât și la interior, poate duce la situații neplăcute și la facturi considerabil mai mari pentru încălzirea locuinței.

Tipuri de montaj tâmplărie din ALUMINIU și PVC

Prin combinarea modalităţilor de prindere (cu şuruburi, ancore (cleme) sau console), a etanşării rosturilor (cu spumă clasică, spumă elastică „cu celulă închisă” sau bandă precomprimată) şi a hidroizolării (cu folii sau EPDM) se obţin tipologiile de montaj termopane intens dezbătute pe forumuri şi reţelele sociale.

Montaj standard cu spumă poliuretanică

Montaj standard cu spumă poliuretanică

Instalare clasică ce constă în poziţionarea ferestrelor în golul zidăriei, prindere cu şuruburi şi etanşare cu spumă poliuretanică.

Montaj cu spumă poliuretanică și hidroizolare cu benzi

Montaj cu spumă poliuretanică și hidroizolare cu benzi

Instalarea constă în poziţionarea tâmplăriei în golul de zidărie, fixarea acesteaia cu şuruburi şi spumă elastică, urmată de etanşarea perimetrală a tâmplăriei cu benzi de vapori.

Montaj cu bandă precomprimată și hidroizolare cu benzi

Montaj cu bandă precomprimată și hidroizolare cu benzi

Instalarea constă în poziţionarea tâmplăriei în golul de zidărie, fixarea acesteaia cu şuruburi şi spumă elastică, urmată de etanşarea perimetrală a tâmplăriei cu benzi de vapori.

Montaj cu precadre

Montaj cu precadre

Conform celor mai recente studii s-a demonstrat că poziţionarea ramelor de tâmplărie pentru a obţine cele mai bune performanţe termice este atunci când tâmplăria este montată în exteriorul zidăriei, astfel mutând punctul de rouă către exterior şi otinand mai multă lumină în locuinţă.

Pentru instalarea tâmplăriei noastre utilizăm toate tipurile de montaj, însă, pe baza experienţei recomandăm montajul cu bandă precomprimată deoarece reprezintă echilibrul între costuri şi recomandările nZeb pentru case pasive.

Ce materiale și accesorii folosim?

Calitatea montajului depinde atât de calitatea materialelor utilizate pentru etanșarea ferestrei, cât și profesionalismul și experiența echipelor de montaj. Folosim materiale de calitate special concepute pentru montajul de tâmplărie termoizolantă:

Image

Spumă flexibilă Soudal cu celulă închisă

Spuma poliuretanică Flexifoam se remarcă prin flexibilitatea să și performanțele superioare în ceea ce privește izolarea fonică, fiind un produs de calitate în domeniu. O altă caracteristică importantă este expandarea minimă după aplicare, ceea ce face ca această spumă să fie extrem de densă. Aceasta are o elasticitate superioară și este rezistentă la mișcări mecanice intense fără a se crăpa sau fisură.

Image

Spray primer Soudal

Spray-ul primer Soudal este un adeziv spray pe bază de cauciuc de uz general care poate fi folosit și ca grund pentru îmbunătățirea aderenței la instalarea benzilor de etanșare ferestre împotrivă vaporilor și a vântului. Primerul este potrivit pentru utilizare pe diverse suprafețe de construcție, cum ar fi beton, beton gazos, silicat, ipsos, zidărie, metal, lemn și sticlă.

Image

Benzi Soudal pentru etanșare la aer și vapori

Benzile Soudal sunt produse special concepute pentru etanșarea la aer și vapori, asigurând astfel un montaj corect și durabil al a ferestrelor și ușilor.

Aceste benzi sunt fabricate din materiale de înaltă calitate, rezistente la intemperii, UV și alte condiții climatice. Sunt disponibile în diferite dimensiuni și grosimi, atât pentru folosire la interior cât și la exterior.

Image

Benzi precomprimate greenteQ VARIO 3

Banda de eansare VARIO 3 ajută la etanşarea rosturilor dintre tâmplărie şi zidărie, reprezentând o alternativă mai bună a spumei poliuretanice având atât rol de izolare fonică şi termică dar în acelaşi timp şi de rezistenţă la apă şi de difuzie.

Banda pe care noi o utilizăm este greenteQ VARIO3. Aceasta are o tehnologie care întruneşte 3 proprietăţi importante: etanşeitatea la apă, permebilitatea la vânt şi rol de barieră de vapori cu difuzie.

Etanşare optimă cu un singur produs :

  • Dimensiuni diferite care se pot adapta în funcţie de golurile de zidărie

  • Eficiență îmbunătățită a clădirii şi ichidere perimetrală corectă

  • Montaj indiferent de condiţiile meteo

  • Rezistență la apă, vânt şi izolare fonică superioară

Image

Precadru Blaugelb Triotherm+

Pentru construcții noi oferim montaj premium, cu precadre, care implică instalarea cu precizie a tâmplăriei într-un sistem termic special. Acest tip de montaj asigură o izolare termică de înaltă performanță, fiind esențial în obținerea unei case cu consum energetic redus.

Precadrul blaugelb Triotherm+ din PES dens (polistiren expandat) reprezintă una dintre cele trei componente ale sistemului de montaj al ferestrelor și ușilog blaugelb Triotherm+.

Acesta este foarte robust, rezistent la încărcare, poate fi montat simplu şi rapid pe corpul portant atât în cazul ferestrelor cât și al ușilor și reduce în mod optim punțile termice, permițând un montaj la standard nZEB și de case pasive.

Precadrele blaugelb Triotherm+ pot fi integrate perfect în zonele de termoizolaţie ale tuturor sistemelor de faţade. Are o greutate redusă, montajul se face foarte rapid și ușor datorită profilului ușor de prelucrat/tăiat.

Image

Placă termoizolantă eliminare punți termice

Phonotherm 200 de la BOSIG este o placă rigidă termoizolantă special concepută pentru a minimiza punțile termice în jurul ferestrelor, ușilor și fundației. Datorită proprietăților sale, această placă rigidă oferă suportul structural necesar pentru un montaj sigur și eficient.

Phonotherm 200 garantează ruperea tuturor punților termice, reducând astfel pierderile de căldură și asigurând o izolare termică de înaltă performanță.

Este un produs performant, certificat și pentru clădirile verzi. Are o listă lungă de caracteristici și calități și îl poate fi montat în multe alte situații, fiind un produs versatil cu multe utilizări posibile.

Image

Ancore metalice

Prin utilizarea acestui sistem, nu mai este necesară găurirea tâmplăriei, astfel încât se evită punțile termice și se obține un montaj eficient din punct de vedere energetic.

Sistemul de montare cu ancore metalice permite o procedură de montare facilă, reglabilă în trei dimensiuni, cu scopul de a compensa cu ușurință toleranțele de construcție.

  • permite reglare totală 3D

  • compensarea de toleranțe tipice construcţiilor

  • permite instalarea de ferestre, mari şi grele

  • montaj ușor și de încredere conform standardelor RAL

  • soluție de sistem pentru ancorări de la 5 mm la 150 mm

Înțelegem că fiecare proiect este unic și are nevoi specifice. De aceea, lucrăm îndeaproape cu clienții noștri pentru a identifica cele mai potrivite sisteme și soluții de montaj care să îndeplinească nevoile și cerințele proiectului. În același timp, ne străduim să ne încadrăm în bugetul stabilit împreună cu clientul.